Lusekjøring og feilparkering

Publisert 10.07.2020 14:14, oppdatert 10.07.2020 14:21 - Bysidene - tips@stottmedia.no

Lusekjøring og feilparkering

Vi hører og ser stadig om fartsbøller i trafikken, men mange er like irritert over lusekjørere og folk som feilparkerer. Du kan dele dine opplevelser med andre i facebook-gruppen "Lusekjøring og feilparkering". Bli medlem nå!

  

Dårlige trafikanter skaper farlige situasjoner. At høy fart dreper, vet de aller fleste. Men også lusekjørere kan være trafikkfarlige.

7 av 10 med dårlig erfaring

En undersøkelse utført for Gjensidige viser at 70 prosent av norske bilister har opplevd farlige situasjoner på grunn av at bilister har lagt langt under fartsgrensen.  

-      Når irritasjonen er høy, er det noen som mister besinnelsen og foretar farlige forbikjøringer. Hvert år får flere slike forbikjøringer katastrofale følger, sier kommunikasjonssjef i Gjensidige, Arne Voll i en pressemelding.

Slipp køen forbi

En sjelden gang tar politiet tak i lusekjørerne og gir dem «fartsbot» for å hindre trafikken. Men altfor ofte blir førstemann i køen liggende der for lenge. Og lusekjørerne har en tendens til å bruke sladrespeilet til alt annet enn å følge med på trafikken bak.

Mange som er på ferietur, er gjerne interessert i å se det vakre landskapet som (så vidt) passerer forbi. På smale veier er det ofte få sjanser for å foreta en trygg forbikjøring uten hjelp fra «bremseklossen» som ligger fremst. Problemet er bare at «neket» ikke har sett deg som gjerne vil litt fortere frem.

Utrolige parkeringer

De aller fleste tror at de er mye bedre bilister enn gjennomsnittet. Dette er dessverre ikke realiteten. Det gjenspeiler seg i alskens feilparkeringer.

Hvem har ikke opplevd å komme ut fra butikken og måtte åle seg inn i bilen (eller entre kjøretøyet fra passasjersiden) fordi en idiot har funnet ut at det passet ypperlig å sette fra seg bilen bare noen få centimeter fra din egen bil.

Noen ganger vil bilen avsløre eieren, en bil full av bulker i dørene er gjerne eid av et menneske som er mer begeistret for nærkontakt enn du er med din flunkende nye bil.

Har du gode bilder eller filmsnutter av disse stjerneeksemplene? Vi vil også se.

Last dem ned på gruppen Lusekjøring og feilparkering NÅ, og du kan vinne fine premier.

Les også