Husker du denne: “Brett ut og bøy helt tilbake”? Nå er den klassiske melkekartongen tilbake i butikken.

Dagens melkekartonger er allerede 100 % fornybare. For å redusere klimaavtrykket ytterligere lanserer TINE sin økologiske melk i en enda mer miljøvennlig kartong.

– Vi er utrolig spente på hvordan det norske folk tar imot den moderne versjonen av den nostalgiske kartongen vår. TINE er den første aktøren i Norge som fjerner den fornybare plastkorken, forteller Bjørn Malm, leder for bærekraft i TINE.  

En reise sammen med det norske folk

TINE lever av naturen og er helt avhengig av å ta vare på miljøet. Derfor er alle våre melkekartonger 100 % fornybare. Det norsk folk etterspør mer miljøvennlig emballasje, og det ønsker vi å gi dem. 

– I 2016 var TINE først ute med melkekartonger i 100 % plantebasert fornybart materiale. Som et steg videre i vårt kontinuerlige arbeid for å redusere klimaavtrykket, kommer vår økologiske melk nå i ubleket og lettere emballasje. Det gir en mer miljøvennlig kartong med et enda lavere karbonavtrykk enn vanlige kartonger, fortsetter Malm. 

Bærekraftssjefen understreker at det er helt nødvendig at en stor aktør som TINE er med og bidrar til en mer miljøvennlig utvikling. Han håper TINE kan inspirere både bransjen og det norske folk til å bli med på reisen mot enda flere og bedre miljøvennlige løsninger.

– For faktum er at vi er bedre i dag enn i går, men ikke fullt så gode som vi kommer til å være i morgen. Ved å fjerne den fornybare plastkorken på TINEs økologiske melk reduserer vi plastforbruket vårt med minst 5 tonn hvert eneste år, sier Malm. 

Både funksjonell og miljøvennlig

De klassiske kartongene med “brett ut og bøy helt tilbake” åpning hadde et langt liv på norske frokostbord. Den første utgaven kom allerede i 1959, men kartongen ble introdusert for det norske folk i stor skala fra begynnelsen av 80-tallet. 

– TINEs melkekartong er vår trofaste hverdagshelt. Hver detalj er gjennomtenkt, og det er det også denne gangen. Kork eller ikke kork har ingen påvirkning på holdbarhet. Så lenge kartongen lukkes holder melka seg like godt, understreker Malm. 

Den moderne versjonen av kartongen mange har minner om er også en forbedret utgave når det gjelder funksjonalitet. Åpne og lukke funksjonen er perfeksjonert ned til minste detalj.

– I tillegg kan det kanskje skape en god samtale rundt frokostbordet med både små og store som minnes TINEs emballasje fra tidligere dager eller våre miljøvennlige løsninger i dag, avslutter Malm.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here