Hus, hage og bil er gjengangerne nordmenn har brukt penger på siden koronaen traff landet. Sjekk hvem som har vært ivrigst på å åpne lommeboken.

Dette har nordmenn brukt mer penger på etter at koronaen kom:

  • Hus innvendig (26 prosent) 
  • Hage (15 prosent) 
  • Hus utvendig (10 prosent) 
  • Bil (9 prosent) 
  • Reiser i Norge eller utlandet (7 prosent) 
  • Kjæledyr (5 prosent) 
  • Båt (3 prosent) 
    (Kilde: Frende Forsikring og Norstat)

Tall fra Frende og Norstat viser også at 1 av 3 nordmenn har brukt penger på oppussing under koronapandemien. 

Disse har brukt mest 
Frendeundersøkelsen viser hvilke aldersgrupper som har brukt mest penger på de ulike aktivitetene.

– Aldersgruppen 18-29 år skiller seg ut. Det er overraskende. Det er størst andel i denne gruppen som har brukt mer penger på huset sitt innvendig, bilen sin og reiser. De har brukt nest mest på kjæledyrene, sier Heidi Tofterå Slettemoen, som er kommunikasjonssjef i Frende.

Det er i aldersgruppen 50-59 år vi finner de ivrigste gartnerne og malerne. Investeringer i hage og utvendig på huset toppes av denne aldersgruppen. 

Endring i pågangen 
– Vi har merket klart økt trøkk på salget av forsikringer til bil, hus, kjæledyr og båt fra mars og til nå. Dette stemmer veldig godt med det folk har svart i undersøkelsen, sier Slettemoen.

Det eneste svaret som ikke stemmer overens med salgstallene til forsikringsselskapet er salget av reiseforsikringer. Det har gått ned i år sammenlignet med 2019, samtidig som pågangen er stor på skadeoppgjør.

Håper ikke folk dropper reiseforsikring 
Syv prosent sier de har brukt mer penger på reiser i Norge eller utlandet enn før koronaen kom. 

– Hvis det betyr at flere enn før nå reiser uten reiseforsikring, er det ikke bra. Det er mange som får svært viktig hjelp av reiseforsikringen sin i Norge hvert eneste år. For eksempel for å dekke bagasje og verdigjenstander som forsvinner eller blir forsinket, knuste mobiltelefoner eller avbestillinger for folk som blir syke og ikke kan reise, sier Heidi Tofterå Slettemoen i Frende.

Hun er imidlertid ikke overrasket over at nordmenn har brukt mer på reiser siden koronaen kom, selv om Europakartet har vært farget på mange ulike måter det siste halvåret.

– Mange ferierte i Norge i sommer, og det er ikke gratis. Mange kan fort ha endt opp med å bruke mer på norgesferien enn en klassisk sydentur, sier hun. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here