SV foreslår å opprette et nasjonalt legemiddelselskap. Det vil sikre tilgang til viktige medisiner, mener partiet. 

Det er Nicholas Wilkinson i SV som kommer med utspillet. Han peker på at de private legemiddelselskapene er profittorientert, men at de ikke har like stor interesse av å produsere medisin der patentet har gått ut. 

Kan bli mangel på legemidler

Penicillin og insulin er eksempler på legemidler det kan bli mangel på. Når patentet har gått ut (etter maks. 20 år), er det ikke lenger like lønnsomt å produsere medisinene selv om de er svært viktige. 

Også professor Mette Kalager ved Det Medisinske Fakultet mener at legemiddelproduksjonen bør være under statlige vinger. Dette vil sikre tilgang til penicillin og andre legemidler som vi er avhengige av. Hun mener også at et legemiddelfirma som er eid av staten, kan sikre etisk rettferdig produksjon og salg av legemidler. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here