De er en av de skjulte perlene i Bedrifts-Norge, og har miljø i tankene – bokstavelig talt.

Blått blir grønt

De færreste har hørt om Arom-dekor, og ikke mange har hørt om AdBlue.

Stoffet renser avgasser fra små og store kjøretøy, og det er spesielt miljøverstingen NOx som blir utradert. 

Det har store selskap som Vy Buss (tidligere Nettbuss) og Unibuss sett verdien av.

– I og med at vi har forhandlere over hele landet og har mange andre produkter for transportselskap, er vi de eneste som kan tilby en totalpakke med alt fra spyler- og frostvæske, vaskemiddel, avfettingsmiddel og mye mer. Det eneste kundene våre må skaffe selv, er drivstoff, sier Kenneth Nielsen.

Og kundene har åpenbart skjønt at Arom-dekor kan tilby noe unikt, for de fire ansatte i Førde får stadig mer å gjøre.

Best på personell og distribusjon

– Vi stiller opp når kundene trenger det, det er fordelen med å være en liten bedrift. I tillegg nyter vi godt av at vi har egne kjemikere, dyktig personell på frostvæsker samt egen markedsavdeling på fabrikken i Sverige.  Vi har også samarbeid med mange transportører, slik at vi kan sikre rask og god logistikk overfor kundene våre, sier Per Walaker som er en del av den norske avdelingen.

IMG_20200821_104839 (2)

Sven Carlsen er i tett kontakt med kundene daglig, og er en av dem som sørger for at de fire ansatte i Arom-dekor omsetter for nesten 60 millioner kroner årlig.

De er beskjedne, for avdelingen i Førde har bare fire faste ansatte i tillegg til en svenske som tar turen til vestlandsbyen en uke hver måned. Likevel omsatte de for 58 millioner kroner i 2019. Dette var opp 6 millioner kroner fra året før.

Gaselle-bedriften har også skaffet hylleplass for sine bilpleie-produkter i en del store kjeder innenfor bilpleie.

Uten AdBlue går alt tregere

AdBlue er påkrevd i alle nye biler over en viss vektklasse, og transportselskapene er totalt avhengige av tilsetningsstoffet. Kollega Sven Carlsen forklarer hvorfor Arom-dekor har tatt en stor del av markedet i Norge:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here